29. ožujka 2012.

Avon Shine Attract ruževi

Svi na okupu :)


Moram vam priznati da mi je ovo prvi put da jednu recenziju pišem dva puta. I da to radim sad po drugi put, uprkos tome što bih trebala pisati lektiru. Zašto? Pa, ljudi moji, nivo moje koncentracije i inspiracije je ravan nuli. U posljednje vrijeme, ne da mi se ne da pisati, naprotiv, ali rijetko napišem pasusa a da to ne izgleda i ne zvuči uštogljeno i dosadno.


Bilo kako bilo, danas su na repertoaru Shine Attract ruževi iz Avona. Nisam htjela pisati punu recenziju u postu sa swatchevima i recenzijama ostalih proizvoda koje sam dobila, jer kad se ja razvežem (posebno kad su u pitanju 12 ruževa), tu me bar ne možete zaustaviti :) Uostalom, znate kakva je kataloška prodaja sa realnim prikazom nijansi (malo je reći nikakva).






Elem, da pređemo na stvar. Osim anticelulitnog losiona za tijelo, primjetila sam da su SA najrazvikaniji novitet. Avon za njih kaže sa su prvi spoj sjaja i boje u jednom (u njihovoj kompaniji). Sastoje se od bogate kremaste boje u sredini omotane čistim slojem gela obogaćenog E i F15 vitaminima za dodir sjaja. Anna Piechocka, Avonov make-up stručnjak, za njih kaže: "Voliš sjaj, ali ne kad je ljepljiv? Shine Attract ruž za usne jedinstvena je kombinacija sočne boje i neljepljibog sjaja - u jednom. Za najbolje rezultate protrljaj usnu o usnu nakon nanošenja." Nude i SPF15. 






Koliko sam ja imala prilike isprobati ove ljepotane, rekla bih da nije riječ o ruževima, već više o balzamima sa bojom. Sjećate se rejvanja o Clinique Black Honey balzamu (koji je uvršen u cijelu liniju Almost Lipstick ovog proljeća) i Revlonovih Lip Buttera po blogosferi, kao i Diorovim i Chanelovim linijama balzam-ruževa (ubijte me, ali ne znam kako se zovu)? Eh, pa, i SA su vam tu negdje. Pošto sam ruž obavija balzam, boja se "razlijedi" (prikladniji izraz bio bi na eng. sheers out) i dobijete nešto kao jače pigmentirano Labello.


Barem znate da niko prije vas nije petljao prste gdje ne treba.


Što se ambalaže tiče, prijatno me iznenadila. Minimalistička je, elegantna, uska, srebrna, sa prozirnim poklopcem tako da možete vidjeti nijansu. Ide skroz do vrha ruža, tako da je uveliko smanjena mogućnost da se ruž slomi - što se meni počesto zna desiti. Vidi se da u na njoj poradili, ali mi samo nije jasno kome je palo na pamet da nigdje ne napiše naziv nijanse. Jeste, ruževe dobijete upakovane u crnu foliju na kojoj je ispis nijanse, ali kad je jednom pocijepate da dođete do samog proizvoda, nigdje nikakve informacije o kojoj je nijansi riječ nećete naći. Samo šifru na dnu, zato sam ja sve zapisivala na jedan papirić.


Izbor nijansi je solidan, rekla bih i poprilično dobar u odnosu na neke druge linije proizvoda za usne iz Avona. Uglavnom se, između ostalog, tu nađe poneka frost, jako svijetla roze ili brončana nijansa, kojih kod SA nema ni na vidiku. Sve nijanse su nosive, možda čak i nezavisno od tena, jer su izuzetno prirodne, ne previše jarke i ima mnogo MLBB (my lips but better) - barem 3,4. 




Pigmentacija je tipična za ovaj tip proizvoda. Najbolje ću se izraziti ako kažem - balzam/Labello, ali bolje. Glavna razlika jeste što Labello ne možete nadograđivati i koliko god da slojeva stavite, boja ostaje ista. Sa SA, boja postaje sve intenzivnija kako nanosite više slojeva. Na ruci su noćna mora za swatchati, ali na usnama se nanose bez problema (osim pokoje nijanse). S druge strane, osjećaj na usnama je identičan balzamima. Lagan, hidratantan, mekan i ugodan. Pomalo je masnjikav, a nakon što ga nanesete, očit je jako lijep sjaj (no ne previše upadljiv), koji se nakon 10-ak minuta povuče, tako da usne izgledaju kao blago obojane (stainane). Tekstura nije previše mekana i topljiva, što se meni sviđa jer ih mogu nanositi u pokretu.


Trajnost je , opet, klasična za ovakve tipove proizvoda - sat, dva maksimalno. Dobra strana je definitivno što ne zahtjevaju maksimalnu preciznost pri nanošenju, pa ih uvijek možete nositi u džepu ili imati pored sebe na stolu za povremene popravke.


Miris nije intenzivan, iako jeste tu, i mislim da ne bi trebao smetati onima koji su na to osjetljivi. Bilo kako bilo, ono što jeste prisutno je gorak okus poput deterdženta kod 2-3 nijanse.


Evo i swatcheva i opisa svih nijansi.







Guava

Guava je svijetla, koraljno-breskvasta koja, uprkos tome što izgleda i previše koraljno, na usnama je jako prirodna, sjajna i kajsijasta. Ima i ružičasti podton, pa joj to pridonosi prirodnom izgledu.

Rose Bouquet


Rose Bouquet izgleda joj zaštrašujuće i narandžastije, a na usnama je, opet, prirodna i slabo pigmentirana. Ova nijansa najviše daje efekat sjajila. Ima i zlatni shimmer, no on nije previše uočljiv.

Caressing Coral


Caressing Coral mi se, lično, ne sviđa, pa ću je proslijediti svojoj mami :) Ciglasto-koraljna, bolje pigmentirana u odnosu na ostale, sa sitnim zlatnim shimmerom.






Natural Glow

Dok je u katalogu poprličino smećkasta, u stvarnosti je topla ružičasta, nešto tamnije u odnosu na ostale, kao i bolje pigmentirana. Ima crvenkast podton, i mislim da će ići odlično uz tirkizne nijanse na očima ljeti.


Nude Love

Nude Love djeluje zastrašujuće, smeđe i tamno, no na usnama je poprilično blaga i ugodna. Iako jeste brekvasta, ima pomalo sivkast ton, tako da na usnama nije prenarandžasta.

Wrapped in Raisin
Jeste prozirnija u odnosu na ostatak ekipe, ali mi je jedna od najdražih, zbog toga što je izuzetno nosiva i odgovara prirodnoj boji mojih pigmentiranih usna - malo je potamni i istakne.









Rose Pink mi je isto tako među favoritima, zato jer ima najljepšu boju od svih - topla ružičasta sa mrvicu koraljnog.




Uprkos "mauve" u nazivu, ja ovdje ne vidim ništa lila/šljivasto/zagasito karakteristično za mauve tonove. Ustvari se radi o srednjoj crvenkastoj boji maline. Pigmentacija je nešto lošija.










Happy Pink je fuksijasto-malinasta nijansa, čiji dobro pigmentiran Avonov duplić imam i o njemu ću uskoro pisati :)




Orchid je, da izvinete, u pakovanju za pasti na dupe, ali na usnama se nanosi poprilično neravnomjerno (iako ne toliko strašno kao na slici). Radi se o dubokoj ljubičasto-ružičastoj.


Dakle, rezime:


+elegantna, minimalistička ambalaža
+dobar izbor nijansi, od svijelih pa do onih dubokih, tamnih
+nimalo intenzivan miris
+lako nanošenje
+praktični za nošenje i popravke tokom dana
+solidan broj ružičastih i prirodnih nijansi, koji odgovara konceptu proizvoda
+neljepljiv i lagan osjećaj na usnama
+nijanse koje imaju šljokice nisu previše primjetne i nećete izgledati poput disko kugle :D
+nadogradiva pigmentacija
+ne isušuju usne


-nerealan prikaz nijansi u katalogu
-okus poput deterdženta u pojedinih nijansi
-niska postojanost
-nigdje na amlabaži nema ispisa nijanse O.o
-prodaju se samo preko kataloga, tako da nisu baš poput tipičnih ruževa koje možete otići u cm/dm, swatchati i izabrati
-više su kao lagana sjajila nego kao ruž


Sve u svemu, ja sam ovim balzamastim ruževima zadovoljna. Dobra su alternativa ako ste htjeli nabaviti jedan od high end linija ovakvih ruževa koji su počeli masovno izlaziti na tržište još u jesen. Isto tako, svidjet će se onima koji ne vole težak i ljepljiv osjećaj sjajila na usnama, a ipak ne vole ruževe. Nijanse koje preporučujem jesu Natural Glow, Happy Pink i Rose Pink - volim ih nositi sa sobom i popravljati, pa čak i ja, ljubiteljica pune boje i pigmentiranih ruževa, upravo zbog tog ugodnog osjećaja kojeg pružaju usnama (kao BB kreme koži). Ako pak isključivo volite pigmentirane, postojane ruževe, toplo vam preporučujem da cijelu Shine Attract liniju zaobiđete jer znam da vam se neće svidjeti, i radije bacite oko na, npr. Colordisiac liniju.


*PR uzorak

Broj komentara: 6:

  1. Natural Glow i Nude Love su mi najljepše!
    Swatchevi su super, još imaš divne usne, dušu dale za swatchanje :)

    Ja sam srećom dobila samo Guavu, jer ne znam kako bih na ovim mikroskopskim čubicama uradila recenziju kako treba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :* I nisu nešto, ali na fotkama za divno čudo dobro izgledaju.

      Izbriši
  2. Nisam probala ali me bas i ne privlace, mada su boje jako lijepe, ali volim intezivne boje na usnama tako da ovo nije za mene, nego nisam znala da pises lektiru, hahahah, sorry, nemoj me pogresno shvatiti, tek sam sada vidjela da imas 15 god, nemoj me pogresno shvatiti, samo sam iznenadjena jer na slikama izgledas dosta ozbiljnije.

    Biberlee lijepo te vidjeti ccc

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 16, 16, već tri mjeseca :) Ovo je pisano u utorak, lektira davno prošla :)

      Izbriši
  3. Zavidim ti na svim ovim ruzevima. Imam samo Nude Love i divan mi je:) I sve ostale nijanse su odlicne!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)