16. ožujka 2012.

Best Buy drogerijski proizvodi - oči

Sad kad gledam sa ove perspektive, uprkos tome što i u drogerijama možete naći širok spektar pudera i rumenila, djevojke nekako najviše troše upravo na te proizvode i najradije ih kupuju u parfimerijama u odnosu na proizvode za oči. Nemojte me krivo shvatiti, i sama kupujem sve u drogeriji, ali moram priznati, izbor sjenila, paleta, baza i čega već ne je očajan u odnosu na, recimo, ruževe. Sjenila i nisu stvari na koje se isplati davati puno novca, jer sa pojavom svemogućih baza i raznoraznih olovki za oči, možete postići itekako dobru pigmentiranost i intenzitet boje, no ne bih se bunila da koji brand kojeg možemo naći u dm-u ili cm-u izbaci set/paletu ili pak ponudi širok spektar boja po razumnoj cijeni (10-12 KM nije previsoka cijena za jedno sjenilo kad uzmete u obzir da dobijete 3-5 g, ali fakat mi nikad neće biti jasno zašto ne proizvode sjenila manje količine za manju cijenu). Ipak sam pokrenula moždane ćelije i negdje iz dalekog kutka sjećanja izvukla proizvode za koje znam da su zaista kvalitetni i isplativi i koji su najpopularniji i najprodavaniji kod nas.


Artdeco baza je dugo vremena bila jedina takva na našem tržištu, a da ne spominjem koliko dugo prije toga je uopće nije ni bilo. Mislim kako ste sve do sada shvatile koliko je baza bitna za dobar makeup (stvarno ne znam kako sam mogla bez nje), jer koliko god sjenila bila kvalitetna, baza omogućava pigmentu da se uhvati na kožu, te da takav ostane tokom cijelog dana. Isto tako, ako volite koristiti shimmerasta sjenila, baza će pomoći da on dođe do izražaja i ne završi po obrazima ili bilo gdje drugo gdje mu nje mjesto. Artdeco baza i sama sadrži sitni shimmer, a dolazi u malenoj teglici, kutijici, nazovite je kako želite, i 5 ml za 11,70 KM. Možda djeluje malo, ali ja svoju koristim od aprila prošle godine (svakodnevno!) i tek mi je sada pri kraju.




Essence baza je izašla, čini mi se, na jesen prošle godine, i koliko god da njena prethodnica u jednim od ljetnih limitiranih edicija bila bezveze, ovu mnogi hvale. Ima i nešto breskvaste boje, dakle, nije potpuno prozirna, a i sam Essence kaže da je možete koristiti i kao bazu za korektor, što je meni totalno super - breskvasti tonovi najbolje neutraliziraju podočnjake. Po pročitanim recenzijama na netu, baza nije 100 % pouzdana za masne kapke, ali je odlična u intenziviranju slabo pigmentiranih sjenila, tako da, blogerice - možete je kupiti i samo za swatchanje na slikama (ako ne želite trošiti svoj skuplji primer) :) 6,15 KM, sve drogerije u BiH.


Catrice sjenila su definitivno nešto najbolje što ćete pronaći za cijenu od 5,85 KM. Imaju fantastičan izbor boja, čini mi se, preko 30 nijansi, a o pigmentiranosti (pogotovo mat nijansi) da ne govorim. I sama posjedujem 5-6 i namjeravam kupiti još njih, jer Catrice uvijek, osim duplića za poznate nijanse lakova, i u sjenila uvrsti koju nijansu sličnu MAC-ovim. Mana im je, naravno, što mnoge fantastične nijanse izbace iz ponude u izmjeni asortimana :/


Manhattan sjenila su jedna od rijetkih koji u svojoj ponudi imaju liniju potpuno mat sjenila u klasičnim nijansama. Osim toga, nude dobar izbor jarkih boja, kao i shimmerastih sjenila koja možete koristiti i na suho i nanešene mokrim kistom. Cijena je prosječna - 8-9 KM (ako se ne varam), ali ih često možete naći na sniženju.

Dugo sam se dvoumila da li da L'Oreal Infallible sjenila stavim na ovaj spisak jer im je cijena nešto viša - 14,55 KM za 3,5 g, no ipak sam popustila. Dolaze u nekoliko jako lijepih, shimmerastih nijansi, a za vas koji ne znate, jako su popularni i u inozemstvu jer ih nazivaju 3-4 puta povoljnijom zamjenom za famozna Giorgio Armani Eyes To Kill sjenila. Zapravo se radi o specifičnoj, bogato pigmentiranoj teksturi koja varira između kremastog i praškastog. Na mojoj wishlisti je plava, afkors :)


Još jedan L'Orealov proizvod na listi su njihova Made For Me Naturals trio sjenila. Jedini razlog što još ne posjedujem nijedno jeste što sam pronašla svoju idelanu kombinaciju za obrve i imam već sasvim dovoljno neutralnih sjenila, no to ne znači da ovu paleticu ne smatram super isplativom investicijom - dobijete tri neutralna sjenila od kojih je barem jedno potpuno mat i prilagođeno za korištenje na obrvama, možete ih koristiti za smokey  ili pak za blago konturiranje oka, a tamnije nijanse i kao liner. Super za početnike. 19,55 KM.
Essence tuševima u početku nisam bila nikako zadovoljna, teško su se nanosili, aplikatori su mi bili čudni i brisali su se u dijelovima (gotovo kao maskara koja je jako trusi). U međuvremenu su promijenili, kako mi se čini, sve tuševe, u roku od nekoliko mjeseci. Moram priznati da im je formula puno bolja, a tako je i izbor i standarna cijena od nekih 6 KM. Mana su sunđerasti aplikatori (barem su bolji od prethodnika) - na svu sreću, i Essence je to shvatio, pa u najnovijem asortimanu izbacuju nove tuševe sa tankim kistićima :D

Eveline tuševi isto dolaze u dvije varijante - sa felt tip i skroz tankim kistićem. Isprobala sam prvi i jako mi se svidjela formula, iako je aplikator katastrofa. Ovaj drugi Blanka stalno hvali, čini mi se da ću i ja popustiti i kupiti ga nakon što potrošim ovaj koji sada koristim. 7 KM, Kozmo.





Manhattan, Rimmel i Farmasi olovke za obrve svrstavam zajedno jer su jako slične. Sve zadovoljavaju i ispunjavaju moj pojam o dobroj olovci za obrve - ne previše mekane i pigmnantirane kako se ne bi uhvatile za dlačice obrva, dobre, sivkaste nijanse bez crvenkastog pigmenta, lako šiljenje i povoljna cijena koja varira - 2,60 za Farmasi, 3,25 za Rimmel i 5,10 za Manhattan.




Ne zamjerite mi na ovolikoj količini Essenca u ovom postu, ali stvarno imaju neke super proizvode. Npr., kajal olovke koje dolaze u nekoliko lijepih, jarkih nijansi, dobro su pigmentirane i lako se razmazuju.Rekla bih da su najidealnije kao baza ispod sjenila. Cijena je smiješna - 2,35 KM. Defintivno preporučujem.



Bourjois olovke su već mnoge blogerice, kako strane, tako i domaće, nahvalile, pa bi bilo šteta da i ja ne uradim isto :) Mene je posebno dojmila Smokey Effect linija - olovke možete koristiti na waterlinu, gdje se zaista zadržavaju dugo, a i razmazane uz liniju trepavica za smokey efekat. Postoji još nekoliko linija u ponudi, a one su zaista sve mekane i dobro pigmentirane - smeđu iz Metallise linije mnogi su uspoređivali sa MAC Teddy illi Urban Decay Bourbon olovkama.


I, to je to za večeras :) Sljedeći na redu su ruževi i sjajila, što će biti poprilično težak zadatak budući da njih ima u najvećem broju i nekako su najbolji po pitanju kvalitete.
Imate još nešto dodati na listu?

Broj komentara: 11:

  1. apsolutno se slažem za Eveline tuš koji Anatomica hvali, ja sam ga kupila nakon što ga je ona "provukla" i prezadovoljna sam. Najbolji tuš uz Revlon Colorstay koji sam ikad probala. Essence je stvarno dobra a jeftina baza za sjenila, ja sam ju dugo imala. Sad sam kupila Too Faced Shadow Insurance čiji review spremam uskoro, a Essence će dobro poslužiti za swatcheve, kako sama veliš. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se s L'Oreal colour infailable i Catrice, odlična sjenila! Essence bazu moram isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Obozavam ovakve postove^^ Imam Essence bazu i koristim ju svakodnevno iako ne nosim sjenilo, neutralizira kapilare i crvenilo na kapku.

    OdgovoriIzbriši
  4. imam AD bazu i ne nameravam uskoro da je menjam :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Artdeco bazu sam koristila, i odlicna mi je:) I ovu rimmel olovku za obrve, i manhattan sjenke:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Djevojke gdje mogu u Sa da nadjem AD bazu u svim Cm-ovima je nestala.Izgleda da su djevojke cule da je dobra pa sve pokupovale :):):)

      Izbriši
    2. Probaj cm u Merkuru ili na Skenderiji - čini me sa da su oni najneprometniji :)

      Izbriši
  6. stvarno predobro i detaljno napisan članak, jedva čekam dio s ruževima :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Moje kapke essence baza uopste nije odusevila :) morat cu probati i AD bazu.
    Odlican post, cekam o ruzevima!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ljudi moji, pa ja sam stvarno zaglavila s ruževima :( Svi su mi skoro dobri i bit će mi teško izdvojiti...

    OdgovoriIzbriši
  9. Od svega navedenog imam Art Deco bazu za sjenila i obožavam je. Mada svakodnevno koristim minimalno make up ona je nezamjenjiva, i za neka neutralna sjenila, učini ih postojanim i svako izgleda puno ljepše sa ovom bazom ispod.. :)

    Edina

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)