4. ožujka 2012.

Februarski shopping!

Sjećate se kad sam u jednom od prethodnih postova rekla kako posta o februarskom haulu neće biti jer sam kupila samo jedno rumenilo? E, pa, izgleda da sam se prevarila jer sam sedmicu prije rumenila uzela predivno ljubičasto sjenilo, a tog istog dana i zlatni tuš. Prošle subote sam ugrabila jednu paleticu, a u srijedu nešto što već duže vrijeme želim. I ode moja teorija :) Ali, uprkos tome, ponosna sam na sebe jer nisam kupovala sve živo što mi se svidi - živio racionalizam! Od sada i mini recenzije i swatchevi će biti uključeni :)


Popis proizvoda:
Catrice quattro paleta sjenila Go Green - Take Me!
Flormar kompaktno rumenilo P113 (kako li samo smisle ta imena?)
Flormar mat sjenilo M04
Deborah Volume Sprint maskara
Catrice tuš I'm Golden Sandy
Bourjois Healthy Mix korektor 51


Swatchevi pod flashom


Prva na meniju jeste jedna od dvije Catrice palete koje izlaze is asortimana. Ova nosi naziv 030 Go Green - Take Me! (iako je ne vidim ništa zeleno). Catrice sjenila inače volim i mislim da su jako kvalitetna s obzirom na cijenu. I gramaža je sasvim uredu - 2 g mono sjenila za 5,85 KM, iliti sveukupno 8 g u ovim paletama (2,5 za sivo i svijetlo plavo, a 1,5 g za tamno plavo i shimmerasto bijelo) - ako uzmemo u obzir da se Artdeco sjenila za istu kvalitetu prodaju po cijeni od 8 KM za 0,8 g. Ova paletica je nešto lošije kvalitete nego što je karakteristično za Catrice - najbolju teksturu i pigmentaciju ima sivo sjenilo, a slijedi ga tamno plavo. Druga dva nisu baš po mom ukusu - truse se i pigmentacija je lošija - pogotovo kod bijelog sjenila. No, opet kažem - za 4 KM dobijete dva odlična sjenila što ćete rijetko gdje naći.




Još jedna stvarčica od Catrice-a koju sam kupila na sniženju po istoj cijeni kao i paletu jeste tekući tuš I'm Golden Sandy. Zapravo se radi o prekrasnoj shimmerastoj boji pijeska. Sam tuš ima srednji intenzivitet jer se ipak radi o svijetloj boji koja ne dolazi do izražaja bez tamnije podloge. Upravo tako ga i nosim - uz brončani ili smeđi smokey, a zatim sa ovim i crnim izvedem dupli tuš. Aplikator je također vrlo dobar - felt tip karakterističan za tuševe u flomasteri koji je vrlo čvrst, ali i precizan.

Drugo što vidite na slici jeste Deborah Volume Sprint maskara koju ste po cijeni od 5 KM mogli dobiti uz novi broj magazina Gracija. Formula je vlažna, ne previše rijetka, ali na mojim trepavicama ne funkcioniše - ne znam je li do trepavica ili vlažne formule jer je maskara nova. Daje malo volumena, ali se teže suši i ne daje baš neki efekat. Smatram da na tržištu možete pronaći i bolje maskare po jako povoljnim cijenama. kako izgleda na trepavicama pogledajte nešto niže.



Healthy Mix korektor (nijansa 51) je jedan od najhvaljenijih korektora uopće, i zaista to zaslužuje. Pored toga što fenomenalno prekriva i podočnjake i bubuljice, dugotrajan je i ne skuplja se u boricama oko oči. Nijanse su poprlično realistične, ne previše svijetle i nimalo narandžaste. Cijena je 14,20 KM za 10 ml što nije puno jer većina manje kvalitetnih korektora dolaze u količini od 5-7 ml. Jedino što mi smeta jeste otvor na tubici za koji mih voljela da je malo uži za preciznije doziranje. Detaljniju recenziju uskoro pišem :)

Bourjois HM korektor i Deborah Volume Sprint maskara u akciji

HM korektor - prekrivanje olovke za oči na ruci



Flormar rumenilo u nijansi P113 sam kupila iz razloga što već posjedujem dva i planiram ih uzeti u svim nijansama. Tvrdim da bolja rumenila po ovako niskoj cijeni (5 KM) za čak 14 grama (!) nećete naći. Tekstura je nešto teža za opisati - tvrda ali ne kredasta, nimalo se ne trusi, visoka pigmentacija, ali nema šanse da pretjerate jer se vrlo lako blenda. Jedna od mana jeste naravno ambalaža, koju je Flormar nedavno obnovio samo kod ove nijanse (barem kod tete na pijaci kod koje ja kupujem Flormar). Bijela je i krhka, a nova je nešto čvršća i stabilnija, no opet nedovoljno praktična. Što se same nijanse tiče, neobična je - ciglasta koja, zavisi od rasvjete, ponekad vuče na prljavo rozu, a na koži izgleda jako prirodno i breskvasto. Ima sitni shimmer, koji ne dolazi toliko do izražaja na koži. Najviše ga volim nositi uz narandžasto-ciglase nijanse i sivo-crni smokey, ali imajte na umu da je jako univerzalno i možete ga nositi baš uz sve.


Još nešto od Flormara jeste predivno lila-ljubičasto sjenilo M04, koje je - za divno čudo - mat! Volim mat sjenila, a ni ovo nije izuzetak. Imam već nekoliko mono sjenila iz njihove regularne linije koja imaju satenski/frost finish i ono što me se najviše dojmilo, pored pigmentacije, jeste tekstura - jako je svilenkasta i glatka, a kod ove nijanse gotovo kremasta. Moje tople preporuke!

Slijeva na desno: Flormar P113 rumenilo, Flormar M04 mat mono sjenilo, Catrice I'm Golden Sandy tuš, Bourjois HM korektor 51

I još nešto za kraj što mi još nije stiglo - Kryolan Aqua Color u zlatnoj nijansi koju sam naručila od uvoznika MetropolaMedia po cijeni pd 15 KM, iako na DanceShopper.com ih možete naći za po 5-6 $ bez poštarine.

EDIT: Ne znam kako sam zaboravila linkati jedinu pjesmu koju slušam protekla tri dana. Ako niste poslušali, ne znate šta propuštate.



Što ste vi kupile, dobile na poklon, dobile na nagradnim igrama u februaru, što slušate? Od mene očekujte i favorite u februaru i januaru, te Avon proljetne novitete koje još nestrpljivo čekam (možete me slobodno nazvati uhodom poštara :)).

22 komentara:

  1. Super haul. Baš me interesuje to rumenilo flormar gdje ga dže gdje ga nalaziš osim kod tete na pijaci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja samo Flormar na pijaci uzimam jer sve nijanse nađem, a i proizvode. Ako si u Sarajevu, ima na Marin Dvoru jedna mala parfimerija, ali im je izbor slab, a ako iz iz Hr, ima ih na Diva web shopu.

      Izbriši
    2. Nisam u Sa ali nisam ni u HR :) ali moram se potruditi da pronađem :) ipak u BiH sam vjerovatno ima ...hvala

      Izbriši
  2. predivne stvari si kupila! :) senke su prelepe!
    ja sam dobila na nagradnoj igri buter za telo i piling u pakovanjima od po 450ml, presrecna sam bila kad je poklon stigao :) a kupila sam lemonny flutter i neke essence stvarcice na snizenju i evo vec 2 nedelje dajem sebi ban na kupovinu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš sam se počela opskrbljivati sa sjenilima u posljednje vrijeme :) Lemonny Flutter i ja gledam, mislim da ću popustiti na kraju.

      Izbriši
  3. Kako si pronasla HM nijansu 51? Kod mene ne mogu naci, najsvjetlija 52, a znam da u inostranstvu ima 51.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima, ima, ali samo od korektora. Pudere imaju na Asosu u nijansi 51.

      Izbriši
  4. Moj najdraži tuš za oči se prestao proizvoditi ima sigurno 2 mjeseca. kad sam saznala došlo mi je bilo da plačem (u pitanju je essence..ne znam kako se zvao..crno-plava ambalaža) i sada ne mogu naći zamjenu za njega nikako da mi odgovara. Ovaj novi essencov tuš što je izašao ima uažsno debelu četkicu i nimalo mi se ne sviđa :(

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam na koji misliš. Sad će im doći novi sa tankim kistićima (potraži u arhivi slikice) :)

      Izbriši
  5. Wow, sve senke koje si uzela su mi prelepe, plave pogotovo! ^^

    OdgovoriIzbriši
  6. Super si stvarcice uzela, slazem se za Flormar i HM korektor, imam i odusevljena sam. ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sjene su odličnee. Rumenilo isto fino izgleda <3


    http://beautyrollercoaster.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. jel DanceShopper inace ne naplacuje postarinu, ili? :O

    OdgovoriIzbriši
  9. Nažalost naplaćuju - 7 $ uzeo 1 ili 5 proizvoda. Najbolje je dogovoriti kupovinu s nekim, pa podijeliti i poštarinu.

    OdgovoriIzbriši
  10. eh drago mi je što vidim da si kupila korektor, i meni je fantastičan..i moram te kritikovati što nisi došla na LM bar da se pozdraviš!

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam znala da imamo uvoznika Kryolana u BiH!

    Flormar rumenila i ja dugo gledam, kakvo je na licu?

    OdgovoriIzbriši
  12. Wow, super ulov :) Da bar i mi u RH imamo tako jefitnu Flormar kozmetiku :,( Mislim da jako napušu cijene... Moram navratiti u BiH ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, to je definitivno mana, barem su duple cijene i Flormara kao i svih ostalih turskih makeup brenova :(

      Izbriši
  13. a joj, zar i ti, obožavam ovu pjesmicu, a slušam Finka u zadnje vrijeme, evo da podjelim malo http://www.youtube.com/watch?v=aifshzHoZ7A&feature=related

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)