10. ožujka 2012.

Essence I Love Extreme i Classics 3D Lash Defined maskare

Kako sam listala arhivu ovog bloga, primjetila sam manjak (čitaj: potpuni nedostatak) postova o maskarama. Tu i tamo sam znala pomenuti koju u mjesečnim favoritima, ali se ne sjećam da sam kad napisala opširniju recenziju i stavila sliku kako određena maskara izgleda na mojim trepavicama. Razlog za to jeste taj što nisam baš ljubitelj isprobavanja novih maskara i uvijek se držim svog stereotipa - ultra crne maskare za volumen sa ogromnim četkicama. Njih mogu "dozirati" (ne znam da li je to pogodna riječ) - u jednom ili dva tanja sloja sa dnevnu varijantu ili ih pak brzo nadograditi u "spider lash" look i kombinirati sa jarkim ružem kad sam isuviše u žurbi ili nisam u raspoloženju za nešto komplikovanije. Tu i tamo malo odstupim od tog stereotipa i obično se to loše završi, ali to ne znači i da se mojoj malenkosti sreća ne zna katkad osmjehnuti.


Prva maskara je Essence I Love Extreme, i ako se ne varam, izašla je u prodaju u okviru zadnje promjene asortimana. Kupila sam je, pa, slobodno mogu reći, ne baš nikakvim očekivanjima, budući da su je nahvalile mnoge blogerice. Ambalaža je crna, sa upadljivim jarko rozim natpisom, a četka je zaista ogromna i vjerujem da će se svidjeti svim fanovima Maybelline Colossal maskare. Obećava ultra crni pigment, obuhvaćanje svake trepavice i produžavanje iste, a sve to uz upečatljiv i wow izgled.


Eh, sad, iako za I <3 Extreme maskaru mogu reći da je statement maskara i daje zaista mnogo volumena i dramatičan izgled, sa nekim stvarima odozgo se ne bih složila.
Prvo, kao što sam rekla, četka je ogromna što se meni sviđa, i iako sam uspjela zamazati cijeli kapak do pregiba (i umalo do obrva), nakon dva-tri nanošenja sasvim lijepo sam se uviježbala i flekica preko sjene nije više bilo, barem ne u onoj mjeri kao kod prvog nanošenja. Vlakna na četkici su gusta, što mi se opet dopada i fan sam tih čektica koje pokupe dovoljno maskare kako ne bih morala nadograđivati 10+ slojeva.


Što se tiče pigmentacije, tu je isto ispunila očekivanja i obećanje, zaista je crna što potvrđuje činjenica da kad je skidam, uspijem se zamazati i isprepadati sve koje prođu pored kupatila dok skidam šminku :)

I <3 Extreme u jednom sloju
Tekstura je nešto, ne bih rekla specifično, ali nešto sa čim mnoge djevojke imaju problema. Jako je vlažna, a u kombinaciji sa crnim pigmentima i ogromnom četkicom, mogle biste riskirati panda eyes. Nakon otprilike 15-20 dana maskara se pomalo osuši i tad je, po mom mišljenju, najidealnija za korištenje i daje najbolji rezultat u najkraćem vremenu.



Sam je efekt je jako zadovoljavajući - ne produžava i ne razdvaja nešto posebno kao što to Essence kaže, ali daje zaista dramatične trepavice i ogroman volumen. Trepavice su zaista, pa, upadljive, i osim dobra dva-tri sloja vam na očima neće biti ništa više potrebno. Da slijepljuje trepavice i ne bih baš rekla, jer sam isprobala neke maskare koje imaju i suhlju formulu i daju daleko prirodniji izgled, ali već nakon drugog sloja počnu lijepiti vrhove trepavica.
Jedna od mana koju sam pronašla jeste trajnost. Naime, nakon 8+ sati, maskara počne da se trusi u predjelu donje linije trepavica (nikako na podočnjacima), no ne znam koliko je ovo relevantno budući da sam je uglavnom nosila u jako izdašnim količinama pri kojima se većina maskara počne trusiti i nakon nekoliko sati na meni.

Sve u svemu, za 6,15 KM (i u cm-u i u dm-u) dobit ćete maskaru koja će vam dati dramatičan izgled i volumen trepavicama, brzo postizanje istog, te 13 ml maskare koja će potrajati puna tri mjeseca (10-ak dana manje-više) čak i ako ste jako česti i izdašni pri  korištenju iste. Iako svi imamo vlastite kriterije pri biranju maskara, volumen-frikovi, nećete pogriješiti.



Sljedeća je Classics 3D Lash Defined maskara sa kojom sam, za razliku od prethodne, riskirala. Classics kozmetika je, kao i Flormar/Golden Rose/Gabrini turskog porijekla, ali slobodno mogu reći da nije ni upola tako zastupljena. Kupila sam je na pijaci, kod iste tete kod koje kupujem i već navedene brandove, po cijeni od 6 KM. Jedina recenzija koju sam pročitala jeste kod My Makeup and You, i čim sam vidjela da ima gumenu četkicu, namjeravala sam je otpisati (još mi je gorak okus u ustima od spomena gumenjaka i Max Factor FLE), ali mozak me je nekako naveo na nju kad sam se našla u situaciji da mi je prethodna maskara bila pri kraju, a ja taman kupovala Flormar sjenilo.



3D Lash Defined, dolazi u metallic (neka me neko ispravi ako griješim) svijetlo ljubičasto-ružičastoj ambalaži koja je proširena na krajevima, te osim, kako joj i sam naziv kaže, definicije i razdvajanja trepavica, obećava i volumen i dužinu.
Četkica, osim što je gumena, nije prevelika, uska je i ima osrednje duge "bodlje". Skoro je duplo manja od četkice Essence maskare, i fino se nanosi, bez previše nereda i nezgrapnosti.
Tekstura je osrednje vlažna pri početku, ne previše, ali se zgusne s vremenom, kao i kod većine maskara, pa se brže i suši na trepavicama i brže nadograđuje. Kupila sam je u januaru, i još uvijek je koristim i ne vidim znake potpunog sušenja kao kod pojedinih maskara koje su mi se u potpunosti osušile nakon nepunih mjesec i po korištenja.
Efekat koji obećava, maskara i daje. Visok volumen, visoko produžavanje i osrednju definiciju. U jednom sloju izgleda potpuno prirodno, a već sa drugim pojačava se volumen i dramatičnost. Nakon trećeg sloja izgleda baš dramatično, ali ne daje "spider lash" efekat što je, pretpostavljam, prednost za one koje ga mrze, a opet ne žele potpuno prirodan izgled.

U jednom sloju...






Trajnost je zadovoljavajuća, ne trusi se i ne razmazuje, a opet je isto jako crna.

Za jako sličnu cijenu I Love Extreme, dobit ćete maskaru koju možete koristiti i za prirodan i dramatičan izgled, razdvajanje umjetnih trepavica, kao i preciznu aplikaciju i produžavanje, ali ne toliko ekstreman volumen.

Jeste li probale ijednu od ovih maskara i kakvi su vaši dojmovi? Što čitate i slušate, a što gledate na TV-u? Koja vam je omiljena maskara i koji su vaši kriteriji za iste? Recite mi u komentarima :)

Broj komentara: 15:

  1. ja volim volumen, i ne smeta mi ako su trepavice pomalo slepljene. prosto volim crnilo na očima i nisam neki ljubitelj all natural look-a - ako se šminkam šminkam se da bude crno i gusto, na maskaru mislim. i zato volim i love extreme, slažem se da je bolja kad se malo osuši, i meni je jedna od najboljih maskara ikad (a stvarno sam ih imala i probala mnogo). Problem je što ne očekuju svi isto od maskare, i zato mi se baš dopada tvoja recenzija. Inače ne pamtim kad sam neku maskaru kupila dva puta za redom, možda loreal volume million lashes, ali ova je bar 4 puta jeftinija i juče sam je kupila po drugi put.

    OdgovoriIzbriši
  2. Danas sam baš kupila I <3 EXTREME maskaru, i još je nisam isprobala, ali ako mi četkica ne bude odgovarala, uzet ću onu od Maybelline Colossal i koristiti :)

    Ali volim dramatične trepavice, baš kao što si i sama rekla, kad sam u žurbi, barem da nešto imam na očima i ništa komplikovano :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja colossalku koristim od kako se pojavila i ni jednu drugu nisam kupila vec jako dugo, ali mislim da cu da isprobam I <3 extreme sada :)

    OdgovoriIzbriši
  4. kupila sam si i love extreme i oduševljena sam, stvarno je dobra :-D

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je veoma vazno da kada dodirnem trepavice one budu mekane i glatke. Isto tako volim da je svaka dlaka vidljiva, da su rastresite. Ne podnosim kada se na samim vrhovima trepavica nlaze grumuljice maskare, kada su trepavice slepljene, kada su teske i izgledaju plasticno. Preptostavljam da krajnji efekat zavisi od tehnike stavljanja. Najbolju formulu (kremastu) od onih koje sam probala imaju clinique maskare, a do sada nikada nisam kupila dva ista makeup proizvoda (pa ni maskare) tako da nemam omiljenu. Ovako nesto: https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcT93Prz-ou37qRgaPOcIoi-5yM77XfGIkYa3cqG-gkuxMlBTfOkvg Mislim da su na slici ekstenzije, ali svejedno, tezim da maskarom postignem taj efekat :)

    OdgovoriIzbriši
  6. O, kakšne lepe oči imaš! In obrvi so perfektne <3

    OdgovoriIzbriši
  7. danima ti mjerkam obrve, kad god nešto objaviš i taj post sadrži tvoju sliku, ja ti mjerkam obrve, ta urednost je neviđena. nigdje niti jedne dlačice, rastu li tebi dlačice uopće ccc :))
    zezam se, ali stvarno su lijepe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uuu, moje su daleko od savršenih, možda napravim nekad post o tome kako ih uređujem :)

      Izbriši
  8. Cini mi se da je bolja Essence-ova, lepse ti stoji. :] Ja volim jaci volumen, ono, da se vidi da imam maskaru. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. odlicno poredjenje! moracu da se odlucim za neku od ove dve kad potrosim svoje zlihe maskara :D ali ostajem vecno verna avon supershock maskari :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Isto sam ljubitelj crnih i gustih trepavica i, iako volim šminku koja daje prirodan izgled, obožavam Essence I Love Extreme maskaru. Preeedobra je!

    OdgovoriIzbriši
  11. Sutra po Classics hahahahahha!!! Essence mi je bas nekako suha i ne produzi ih onoliko koliko hocu, ali da fin volumen... :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)