31. ožujka 2012.

Martovski shopping

Što mogu reći, osim - racionalizm FTW! Tokom posljednjih mjeseci 2011. i u januaru 2012. sam nakupovala mnogo stvarčica, pa sam primjetila da sve češće i češće koristim samo nekoliko njih. Organizovala sam makeup, pobacala sve što je pri kraju isteka roka, nešto što ne koristim često proslijedila mami i prijateljici, pa je sad sve lijepo i organizovano :) Dvije-tri posljednje sedmice sam se fokusirala na mijenjanje ruževa, pošto njih nekako imam najviše, pa sam svaki dan nosila drugi. U aprilu ću valjda uspjeti to postići i sa sjenilima. Još nešto: planiram kupiti praznih paletica, pa depotirati mono sjenila koja posjedujem, kako bi sva bila što češće na meniju :) U skladu s tim, opet sam se malo pribrala kad je kupovina u pitanju.





Nivea Soft kremu sam spominjala već nekoliko puta. I zaista, jedna je od hidratantnih krema koje najbolje odgovaraju mojoj koži. Gusta, jako hidratantna, nešto se sporije upija i stvarno čini kožu mekšom. Koristila sam je ispod skoro svih pudera, od onih laganih i dewy, do težih, gušćih i mat. Na svima dobro funkcioniše. Malo mi je teža za ovo toplije vrijeme, tako da joj tražim neku laganiju, ali ne i manje hranjivu i hidratantnu zamjenu. Ako imate prijedloga - bring it on!






Na Lancome Hrvatska sam osvojila dva uzorka njihovih novih seruma - Visionnaire i Genifique. Oba su lagana,  hidratantna, fino zaglađuju kožu, ali nisam primjetila da su toliko posebni da bi ih kupila u full size pakiranju, koje košta oko 300 KM. Vjerovatno da bi odgovarali nekome sa zahtjevnijom kožom.







Na Garnier BB kremu sam u početku bila potpuno ravnodušna, iz jednog jedinog razloga zato što je bila dostupna samo u Medium nijansi koja je jedno 4-5, ako ne i više, nijansi tamnija za mene. Sredinom mjeseca se počela uvoziti i u Light nijansi, i nakon recenzije na Make Up Make Out, otišla sam i kupila je po sniženoj cijeni od 9,70 KM u cm-u (akcija traje do 5.-og aprila). Moram reći da sam ugodno iznenađena, jer je krema mekane, udobne teksture, nešto gušće, ali se divno blenda. Prekrivanje joj je jako nisko, tako da bi je preporučila jedino osobama koje ne traže veliku prekrivnu moć. Nijansa Light mi je isto tako malo tamnija, pa će ova krema pričekati ljeto. Recenzija ide, naravno, za koji dan :)







I na Max Factorove pudere sam potpuno ravnodušna. Jednom sam imala neki koji mi je bio pregust i pretežak. Da ne spominjem što je većina njih takva, a i oni koji nisu, imaju nešto višu cijenu i narandžaste nijanse. U dm-u sam od promotorice dobila mini pakiranje Lasting Perfomance od 15 ml (za koji sam isto tako čula negativne recenzije), i za divno čudo, baš mi se dopao. Kao Catrice Photo Finish u laganijem izdanju. Nijansa je, opet, malo tamnija od moje kože, al mi ipak bolje odgovara nego Garnier BB zbog veće prisutnosti žućkastog tona.





Jedna od rijetkih stvarčica iz domena dekorative u mojem shoppingu iz marta jeste i Manhattan olovka za obrve u 108T, svijetlo sivoj nijansi. Ponosno mogu reći da više neću kupiti niti jedne druge olovke za obrve, jer mi ova savršeno pristaje. Imam crnu/tamno smeđu kosu, tako da mi je teško naći dobru nijansu za obrve koja nije pretopla niti pretamna, a ova ispunjava sve to :)







Essence Night In Vegas nadlak sam vam već pokazala, i od tada ga nosila još dva puta. Odlična je zamjena za mnogo skuplji essie Shine of Times. I jako dobro izgleda preko svakog laka :) Novi nadlak koji koristim jeste Rimmelov PRO SuperWear. Radi njega mi bilo koji lak, pa čak i oni sa najslabijom i najkraćom postojanošću, ostaju na noktima i do 7 dana. A četkica je isto tako super - pljosnata i široka - tako da je i aplikacija brža o jednostavnija.




Dvije bočice acetona - ništa specijalno, bitno mi je samo da ne ostanem više bez istog :)




I na kraju, jako mi drag komad nakita kojeg sam zbavila prošle sedmice :)


P.S. U giveawayu možete sudjelovati do ponoći!

Broj komentara: 18:

  1. Heartagram <3

    Gotovo sve što si stavila imam i sama, osim Lancome-a. Baš me zanimalo tvoje mišljenje. Nadala sam se da ipak nešto djeluju za te novce. U svakom slučaju, lajkam shopping! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vjeruj mi, ne vrijede. Radije daj novce na nešto drugo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, Lancome je zaista skup. Ova Niveina krema je stvarno čudo. I ja ju koristim. Taj rimmelov lak moram probati, svi ga hvale!
      Hartagram je presladak!

      Izbriši
  3. Stvarno moram probati ovaj garnier bb kremu :D

    OdgovoriIzbriši
  4. BB kremu sam u Holandiji probala light ali je pretamna isto :)..Moram sebi kupiti neki nad lak da ne moram lakirati nokte sakih 2 dana :). Max Factor-imam 2 pudera koja ne koristim, samo ako nekoga sminkam, tamni su i teski.

    OdgovoriIzbriši
  5. Balea hydro krema za lice, tačan naziv Balea Gesichtspflege Hydro-Komplex Aqua Moisturizer, imaš na ovoj stranici sliku, http://www.cosmetic-ingredients.net/product.php?brand=501&type=Moisturizer, izvrsna lagana krema baš za ove toplije dane. Ja je koristim već dulje vrijeme, izvrsna je.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sad si ja razmišljam što sam sve kupila... Nisam puno stvari kupila, bila sam dobra ovaj mjesec :)
    Niveine kreme obožavam :) Najbolje su u hidrataciji :D

    OdgovoriIzbriši
  7. e i ja bas trazim zamjenu za niveu, za ove toplije dane. ako sta nades, obavezno javi :)

    Niki

    http://niki-veki.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. ei, za zamjenu za Niveu probaj EVELINE Silk cream .. ja je koristim ispod svih pudera .. i meni je divna brzo se upija.. sruktura joj je slicna Niveinoj.. al' je nekako drugacija i brzo se upije.. . :D

    OdgovoriIzbriši
  9. hm, nisam toliko kupovala ovaj mjesec (superishka) ono kao smirim se malo kažem imaš toliko toga potroši zalihe, pa se prebacim na preparativu koje nemam toliko pa onda na to trošim novce i tako u krug

    OdgovoriIzbriši
  10. BB kremu planiram da kupim, Lasting performance je meni najdrazi puder za hladnije dane moja koza ga jednostavno voli koji god puder da uzmem..night in vegas upravo imam na noktima i odlican je mada mi se nije svidjeo posebno kad se tek pojavio :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni je taj Rimmelov topcoat užasan! Divno izgleda prvi dan, sjaji se i sve, ali već sutradan mi se skida sav lak i to u ljuskicama, znači doslovno se guli kao kakava folija...šteta! Ali kao što kažem četkica je predobra, najbolja među mojim četkicama lakova :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Isto koristim Niveu Soft, a ljeti je mijenjam sa Neutrogena Comfort balm. Odlično hidratizira, a puno je lakša.
    http://4.bp.blogspot.com/-F4-Txz4SXpA/TaivNo77i8I/AAAAAAAADtk/brNey-Ixs6o/s1600/neutro.jpg

    Garnierovu BB light imam i meni savršeno odgovara, baš sam zadovoljna, toliko da si planiram uzeti zalihe.

    Rimmelove lakove, Lyrca Pro, imam u svim bojama, mada je malo nijansi, meni su najbolji, najduže mi traju i četkica je savršena.

    Ovu olovku za obrve idem odmah sutra kupiti. Toliko dugo tražim neku da mi baš odgovara, ova izgleda obećavajuće.

    Eto, toliko. :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Onda nemam potrebe uzimati Garnierovu BB, jer imam baš svijetlu put... ali interesuje me taj nadlak, jer i meni je fkt dosadilo lakirati nokte svaki drugi dan.

    OdgovoriIzbriši
  14. Evo predloga za kremicu. :] http://avonshop.co.uk/shop/Assets/images/prod/prod_1100298.jpg I ova je podjednako dobra. http://4.bp.blogspot.com/-8F-lBrPPIMU/Tk1MVwdzZvI/AAAAAAAAAH8/2f8br0CQtko/s1600/IMG_3030.jpg

    OdgovoriIzbriši
  15. eh baš sam i ja gledala ovu Garnierovu kremu ali je ta nijansa bila pretamna pa ću baš sutra da provjerim je li stigla ta svjetlija da probam, moja mama je koristila ovaj youth genifique Lancomov i nije ništa posebno, uopšte ne vrijedi tih para.

    OdgovoriIzbriši
  16. pitanje : gdje si nabavila HEARTAGRAM OGRLICU ?????

    OdgovoriIzbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)