23. kolovoza 2014.

Kryolan Variety V3 Neutral paleta

Ako se sjećate Liebster Award posta u kojoj je jedno od pitanja bilo "Kad bi mogla biti vlasnik nekog proizvoda, bez obzira na njegovu cijenu, koji bi to bio?", moj odgovor je glasio upravo ova paleta koju sam nabavila u skorije vrijeme i čiju vam recenziju pišem danas. Osim nje, navela sam i MAC Heroine ruž koji će biti kod mene na jesen, tako da mi je izuzetno drago što sam uspjela ispuniti dvije najveće kozmetičke želje.

Sa Kryolanom nisam dolazila prije u dodir, pogotovo sa paletama sjenila, jer mi se čini da su popularni u kategoriji pudera, korektora, Supracolora u raznim bojama i proizvoda neonskog tipa, dok su sjenila zanemarena (barem gledajući po Kryolan shoppinzima kod blogerica). Ipak, ova paleta mi se činila idealnom za kit zbog velikog izbora neutralnih nijansi koje su uz to i mat, pa se mogu koristiti i na obrvama. Skupila sam novac od šminkanja, čekala paletu dva mjeseca iliti mjesec više od očekivanog zbog tehničkih problema u fabrici, ali je na kraju ona tu :)

Paleta košta 130 KM i kupila sam je kod Aldijane.






Paleta dolazi upakovana u kartonsku ambalažu koja je malo trpjela transport, ali ništa strašno, no i to je zaštita od oštećenja same palete. Paleta je poprilično kompaktna, može stati u dlan, a ambalaža je jednostavna, srebrna, no ne prlja se lako uprkos očekivanjima. Unutrašnji poklopac ima ogledalo preko cijele svoje unutrašnje strane, što mi se jako sviđa jer ne moram nositi ogledalo zasebno.

Uz paletu, u praznom prostoru ispod sjenila kojeg vidite na gornjoj slici dođe i kist, kojeg sam zaboravila staviti u paletu pri slikanju, ali sam ga zato kasnije naknadno slikala.


Bolji je od aplikatora, ali opet ne osjećam da je nešto posebno; naime, jako je mekan i savitljiv tako da može poslužiti tek za blendanje sjenila na manjoj površini. Općenito nisam impresionirana ponudom Kryolan kistova, s obzirom na cijenu i na ostali asortiman proizvoda, ništa novo i orginalno.



Paleta ima 18 nijansi, a kako sam kasnije provjerila na Kryolanovoj stranici, svaka nijansa ima broj ili ime, tako da vjerujem da se mogu naručiti i zasebno.

1. red: RB 10, RB 72, AB 69, M 15, M 13, nappa

Prva, bijela nijansa ima nultu pigmentaciju čak i preko baze, može jedino poslužiti za blendanje tamnijih sjenila i ništa više. Druga nijansa je malo bolja po tom pitanju, te iako se čini čudnom jer se radi o jako svijetloj narandžastoj; ja je koristim kao prijelaznu boju u jako nježnom makeup-u. Ako se radi o hladnijim nijansama, onda kao prijelaznu boju koristim treću nijansu. 

Posljednje tri nijanse koristim češće, prvu od njih za obrve, drugu za preko kapka ili prijelaznu nijansu, a treću kao nijansu uglavnom za smokey eyes jer je jako topla i može da učini da makeup ne izgleda tako isprano ili tamno u odnosu na ten.

2. red: beige, bamboo, sahara, beach, 759, K 3

Prva je klasična bež nijansa daleko veće pigmentacije nego bijela iznad nje. Mekana je, i skoro sve nijanse osim pretposljednje smeđe su slične teksture. Sljedeće tri nijanse koristim za obrve, mada prvu od njih uglavom koristim isto kao prijelaznu nijansu. Posljednje dvije smeđe su pigmentirane i često ih koristim na tamnim brinetama na obrvama, u pregibu ili za smeđi smokey. Razlikuju se u podtonu, jer je prva pomalo crvenkasta, dok je druga hladnija.

3. red: stone, titan, moondust, anthracite, charcoal, black

Ova sjenila koristim malo rijeđe, iako su dobar izbor za smokey eyes za osobe svijetlog tena. Prva i četvrta nijansa su malo manje pigmentirane i tvrđe su od ostatka sjenila u ovom redu. Crna je dosta pigmentirana i lako se blenda. Druga i treća nijansa se mogu koristiti na obrvama osoba crne kose.


Swachala sam sjenila po redoslijedu kakav je u paleti, preko Artdeco baze, na prirodnoj svjetlosti.



Sastojci:


Ono što vam je vjerovatno skrenulo pažnju u prethodnom postu jeste to što sam napisala da nisam impresionirana kvalitetom sjenila. Iako sam MAC sjenila kupila radi glatke teksture i lakog blendanja, ne misleći o tome da li se trude i koliko su pigmentirana (skoro pa se nijedna nijansa ne trusi i sva su srednje do visoke pigmentacije), pošto mi to nije toliko bitno, malo su me razmazila pa sam od skupljih paleta očekivala takve karakteristike. Naime, Kryolan sjenila jesu srednje do visoke pigmentacije (osim manjeg broja nijansi), jako su mekana i truse se, pa me podsjećaju na Flormar sjenila. Ni to mi ne smeta, već to što na koži poprime pomalo puderast izgled, dakle ne prijanjaju na kožu niti su iste boje kao u paleti, kao što je slučaj sa MACom, pa se zato i ne mogu baš dobro miješati međusobno ako je riječ o sličnim nijansama.

Paletu lično ne bih preporučila osim ako je ne bi koristili za šminkanje drugih jer vam ovoliko različitih nijansi ne treba. Ja koristim sve nijanse, ali se opet uhvatim u situaciji da mogu izdvojiti neke nijanse koje mi ne trebaju. Dakle, ako vam trebaju neutralna mat sjenila za korištenje na sebi, preporučujem Urban Decay Naked Basics ili druge manje palete sličnog koncepta.

Jeste li imali priliku dolaziti u dodir sa Kryolan sjenilima ili bilo kojim Kryolan proizvodima? Imate li preporuka?



3 komentara:

  1. sviđa mi se kako paleta izgleda, ali budući da ne šminkam druge ljude, prihvatit ću tvoj savjet ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Osobno, boje mi i nisu baš nešto, sve mi je to ''na istu foru''. Ove sive su mi grozne, ne znam :/
    Paleta bi možda mogla proći kao neka nude basics, ali za ove novce mogu kupiti više paleta koje nude raznovrsnije boje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, meni se sviđa paleta, ali stvarno ima presličnih boja i razlika se vidi tek na različitim osobama.

      Izbriši

Hvala na čitanju :* Vaši komentari mi uvijek mnogo znače i razvesele me :)